5. SOKE

Chiba Hiroshi Taira no Masatane

Chiba Hiroshi Taira no Masatane a Hokushin Ittō-ryū Hyōhō 5.Sōke-ja

Emellett a Chiba család jelenlegi feje és Chiba Sadakichi (1. Sōke), aki bátyával Chiba Shūsaku-val (Kaiso) az 1820 években megalapította a  Hokushin Ittō-ryū Hyōhō-t,egyenes ági leszármazottja.

A Hokushin Ittō-ryū Hyōhō alapítása óta, 190 éven keresztül a Chiba családon belül került átadásra, egészen 2013-ig amikor is Chiba Hiroshi úgy döntött hogy az iskola átadásának felelősségét mint Sōke átadja az Ōtsuka családnak. Az Ōtsuka család ebben az időben az egyike volt a létező 3 Shihan vonalnak, mivel Chiba család a Showa korszak óta nem játszott aktív szerepet a a tanításban és gyakorlásban.A 3 még létező Shihan vonalak, a Shinmeikai-Dōjō, az Ōtsuka család,a Tobukan az Ozawa család részéről és az  Otaru-Genbukan a Konishi család vezetése alatt.E három Shihan vonal közül Chiba Hiroshi Ōtsuka Yōichirō-t a Shinmeikai-Dōjō vezetőjét választotta, a Hokushin Ittō-ryū Hyōhō teljes örökösévé és nevezte ki a 6. Sōke-vá 2013. július 1.-n. Evvel egyetemben Ők ketten újra megnyitották a családi Dōjō-t, a híres Chiba-Dōjō-t, ami 1848-49-ben lett alapítva Okemachi-ban , Edo-ban (mai Tōkyō). A 6. Sōke-vá való kijelöléssel egyetemben Ōtsuka Yōichirō , megkapta Chiba-Dōjō Kanchō -jává való kinevezést is. Azóta a Hokushin Ittō-Ryū Hyōhō és Chiba-Dōjō a Ōtsuka család, mint a hivatalos Sōke család által van vezetve.

Chiba Hiroshi azóta is támogatja az iskolát családjával együtt Japánban és azon kívül is, mint az 5. Sōke. 2016 elején Chiba Hiroshi a unokahúgával Inaoka Mai-val, aki a marketing támogatója az iskolának, aktívan támogatta a 6. Sōke-t Ōtsuka Yōichirō-t utódja és fogadott fia Ōtsuka Ryūnosuke, a Hokushin Ittō-Ryū Hyōhō 7. Sōke-jává történő  átadási és kinevezési ceremóniájának megszervezésében.Az átadási ceremónia 2016. Március 26.-n történt a Nakano Sunplaza Hotelben , Tōkyō-ban az 5. Sōke, Chiba Hiroshi, többmás koryū és modern kendō magas rangú mesterei és gyakorlói, valamint  Edo kort kutató történészek és a Bakumatsu korszak több fontosabb szamuráj családjainak leszármazottai körében.

Hozzászólások lezárva